Tűzről pattant ízvarázs

ROSTON SÜLT FŰSZERES HAL

Hozzávalók:

1 kg apró hal
10 dkg mustár,
tojás,
egy késhegynyi törött bors, 
pirospaprika, 
zsemlemorzsa, 
vaj.


Roston sült fűszeres hal elkészítése:

Kisebb halakat megtisztítunk, és kiszedjük a belsejüket. Az ikrát és a tejet félretesszük. 
A mustárt törött borssal és pirospaprikával ízesítjük, simára keverjük az ikrával (vagy tejjel), hogy kenhető masszát kapjunk. 
A halakat keresztben többször bevágjuk, ezekbe a vágásokba kenjük a fűszeres krémet, majd a halakat finom zsemlemorzsába megmártva, megolajozott sütőrostra fektetjük. 
A tetejét olvasztott vajba mártott ecsettel megkenjük, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. 
Ekkor a halakat a másik oldalukra fordítjuk, és ezt ugyancsak vajjal kenegetve sütjük piros-ropogósra. (Nyáron kiváló a szabadban sütni faszénparázson.) 
Ha nincs a sütőbe való rostunk, akkor a halat lisztbe, felvert tojásba és morzsába mártva bő forró olajban sütjük piros-ropogósra.

 

 

forrás: tuja.hu