Finomságok harcsából

Harcsapaprikás házi galuskával                                                                                      

 

 

Hozzávalók:

·         70 dkg harcsafilé

·         80 dkg TV paprika

·         40 dkg paradicsom

·         10 dkg vöröshagyma

·         1,5 dl Vénusz olaj

·         2 dl tejföl

·         40 dkg liszt

·         2 db tojás

·         1 csokor petrezselyem

·         1 gerezd fokhagyma

·         1 evőkanál fűszerpaprika

·         só

·         őrölt kömény

Elkészítés:

Felszeleteljük a vöröshagymát, amit kevés hevített olajon megpirítunk.

A galuskának sós vizet teszünk fel főni.

Feldaraboljuk a zöldpaprikát, a hagymához tesszük, és megsózzuk. Fokhagymát is vágunk bele, és tovább pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, kevés vizet öntünk rá, és visszatesszük a tűzre. Sóval, őrölt köménnyel megszórjuk, és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.

A galuskához lisztet és tojást összekeverünk, megsózzuk, vízzel összedolgozzuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl tésztaszerű. Galuskaszaggatóval a forrásban levő vízbe adagoljuk. Amikor felhabzik, már jó is, levesszük a tűzről, alaposan átmossuk, és lecsepegtetjük.

Felkockázzuk a harcsát, és a paprikás alapba tesszük. Addig főzzük, amíg a hús kifehéredik. 8-10 perc intenzív főzés után levesszük a tűzről, és 2-3 kanál tejfölt teszünk bele. Visszatesszük forrni, majd vízben elkevert liszttel sűrítjük. Jól kiforraljuk, kevés tejszínnel dúsítjuk.

A galuskát forró vízzel átöblítjük, majd a tányérra halmozzuk. Rámerjük a harcsapaprikást, jól meglocsoljuk a nokedlit is a szafttal. Póréhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük. Pár csepp tejföllel meglocsoljuk.

forrás: mindmegette.hu